0164-683425 [email protected]

Duurzaamheid

Een belangrijk aspect van duurzaam bouwen, is de levensduur van de materialen en de impact die ze hebben op het milieu. Het heeft bijvoorbeeld geen zin een milieuvriendelijk bouwmateriaal te gebruiken indien de duurzaamheid ervan in de tijd niet kan worden gewaarborgd. zendow scoort gelukkig op beide vlakken uitmuntend.
duurzaam
In schoonheid oud worden
Aan de universiteit van Barcelona werd een analyse gemaakt van de totale levenscyclus van kozijnprofielen vervaardigd uit verschillende materialen. De levensduur van de kozijnen werd bepaald op 50 jaar. De studie toonde aan dat kunststof-kozijnen over de hele levenscyclus bekeken, beter scoren dan houten en aluminium kozijnen. Ze hebben m.a.w. het laagste energieverbruik en de laagste CO2-uitstoot.

zendow-kozijnen zijn niet onderhevig aan verrotting of corrosie. Chemische of biologische invloeden (schimmels bijv.) vormen geen probleem. Aan zee of in industriële gebieden, zendow voelt zich overal thuis en heeft een uitstekende weer- en uv-bestendigheid. Het is het ideale, kleur- en vormvaste materiaal: een investering die blijvend rendeert.

Respect voor het milieu
Qua impact op het milieu genieten kunststof profielen eveneens een positief imago. Het lage energieverbruik tijdens de productie en het recyclen alsook het volledig gesloten circuit zijn daar niet vreemd aan, net als het geringe onderhoud na plaatsing. Schilderen of oliën is overbodig.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kunnen kunststoffen bovendien verscheidene malen gerecycled worden. Op het einde van hun gebruikscyclus worden de zendow-profielen vermalen en opnieuw verwerkt tot volwaardige producten zoals vensterbanken, gevel- en wandbekleding of dakoverstekken. Om hiertoe bij te dragen heeft Deceuninck meerdere samenwerkingsakkoorden met bedrijven gespecialiseerd in het ophalen en verwerken van kunststof.
Respect voor het milieu is dus meer dan een slogan.
duobo1

Tijdloos design
Niet alleen het duurzame karakter, ook het tijdloze aanzicht maakt dat de zendow-systeemprofielen van alle tijden zijn. Of u nu kiest voor strakke, hedendaagse ontwerpen of voor de meer klassieke architectuur, zendow valt gegarandeerd bij meerdere generaties in de smaak.

Facebook